DIXIE FEATHERS / UUSIMAA

Olen Dixie Feathers, Helsingistä kotoisin oleva burleskin puuhanainen.Burleskin kimaltava maailma imaisi minut mukaansa nelisen vuotta sitten ja sen ihanat pyörteet ovat siitä lähtien pitäneet minut vahvasti pauloissaan! Soolona olen esiintynyt kolmisen vuotta, siitä viimeiset pari vuotta matkustellen Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa.

Burleskin pitkä historia, monieleisyys, avoimuus, vapaus ja vuorovaikutus yleisön kanssa kiehtovat minua. On upeaa jakaa intohimoaan, muiden burleskin äärelle löytäneille ja myös aivan uusille ihmisille. Koen, että kaiken ydin on nähdä koko burleskin pitkä tie nykypäivään, kaikkine ihmeellisine tarinoineen. Itse teen tyylillisesti klassista, vintage-henkistä burleskia, luonnollisesti tähtien välke silmäkulmassa. On maagista, miten burleskin voimalla voi ilmaista mitä vaan, kukin artisti omalla tavallaan.

Burleskin rinnalla olen toiminut mallina mm. espanjalaiselle vaatemerkille Motorkulturelle ja brittiläiselle alusvaatemerkille What Katie Didille. Pidän työpajoja mm. perehdyttäen burleskin peruselementtien äärelle, liikekieleen ja poseeraukseen. Rakkauteni on välittää burleskin monipuolista ilosanomaa!

Lisätietoja: www.dixiefeathers.com ja Facebook.com/DixieFeathers sekä sähköpostitse dixie.feathers(at)outlook.com

Kuvat: Asko Jonathan Photography ja Jirina